9/10 tager IKKE Backup

Tager du dig også til hovedet når du læser denne overskrift? Det burde du i hvert fald og jeg håber inderst inde at du er den ene som faktisk tager regelmæssig backup af dine data. Denne undersøgelse er blevet lavet en udenlandsk hjemmeside som har adspurgt mere end 6000 personer fra 125 lande rundt omkring i verden. Her viste det sig at ca. 89% ikke tager regelmæssig backup på trods af at 69% af disse faktisk har mistet dyrebart data inden for det seneste år. Dette er hvad jeg kalder idioti og som Bullguard selv siger så er dette den største trussel mod datasikkerheden.

Denne artikel er god på flere måder, fordi den viser hvor stort et problem dette egentlig er, og målet med denne blog er jo i bund og grund at vende denne statistik, så vi i det mindste forbedre dette her i Danmark. Backup er absolut nødvendigt lige så snart man opbevare data på sin computer, da det jo er surt at miste alle familiens feriebilleder fordi harddisken står af, eller den lange eksamens opgave som skal afleveres om et par timer.

Professionelle it-folk mener at problemet skyldes computernes forbedring over tiden. Folk har haft alt for meget fokus på virus og andet uvedkommende på deres computer og brugt massere af penge på fancy antivirus programmer, og i denne tanke glemt at kigge på backup af data.

Jeg håber du er en ud af de 10 som faktisk tager backup, ellers skal du til at få fingeren ud af røret og komme i gang.

Ét svar til “9/10 tager IKKE Backup”

  1. […] som der brude blive taget backup af jævnligt. Men dette er langt fra tilfældet hvis man skal tro statistikken som jeg fremlagde i et tidligere indlæg. Her er det nemlig kun 1 ud af 10 som faktisk tager […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *