Backup til ekstern harddisk

Efter at have læst en skrækhistorie eller to om hvor galt det kan gå uden backup, håber jeg du endelig har indset at du skal begynde at tage backup af dine dyrebare data. Den hurtigste måde at komme i gang med dette på, er ved at købe en ekstern harddisk. Denne kan fåes i alle prisklasser lige fra 200.- til 8000.- og derfor er den særdeles velegnet til dig som privatperson.

Når du har investeret i en ekstern harddisk er det egentlig bare at kopiere det vigtige data over på disken og stille den et sikkert sted, så har du en backup. Men hvad nu hvis jeg ændre i mine data?
Mit råd er at man stiller sig selv spørgsmålet, hvilken slags data skal jeg have backup af. Er det f.eks. data som bliver ændret højest en gang om året, er det jo ikke nødvendigt at tage en backup hver dag, men er det derimod familien fotoalbum som bliver ændre 2-3 gange om ugen kan det være nødvendigt at tage backup en smule oftere.

Er det data som sjælendt bliver ændret anbefaler jeg at du tager backup at din data og derefter kører ned i banken hvor du låser disken inde i din bankboks. Dette lyder måske meget overbeskyttende, men hvad gør du f.eks. hvis dit hus går i brand eller der bliver oversvømmet i kælderen hvor alt elektronikken står?. Ja det bedste og mest sikre er at flytte den eksterne harddisk ud i byen hvor den står sikkert.

Har du derimod data som bliver ændret ofte, anbefaler jeg at du køber et pengeskab hvis du ikke allerede har et. Mange af disse pengeskabe er nemlig både vandsikre og brandsikre og ved at sætte den eksterne harddisk ind i dette efter du har tager backup burde det være sikkert.
Den vigtigste huskeregel hvis man har data der ofte skal sikkerhedskopieres er dog at huske at gøre det. Dette lyder måske banalt, men jeg ser ofte at folk har en god intention om at gøre det i starten og så langsomt glemmer det og ikke opretholder den frekvens som er nødvendig for at have en nogenlunde opdateret backup.
Anvender du dermed en ekstern harddisk til at tage backup af dine filer skal du huske følgende.

  • Kopier din data til disken.
  • Husk at gør det jævnligt, så du har det nyeste data på den eksterne harddisk.
  • Flyt den eksterne harddisk i sikkerhed efter du har foretaget backup.
  • Brug ikke den eksterne disk til andet, da den ligesom alt andet her i verden bliver slidt af at køre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *