Computerworld gennemgang: Bauhaus og deres backup strategi

I denne serie af indlæg gennemgår vi en lang række danske it magasiners kategori om backup, og bringer her på siden de mest spændende og iagttagende nyheder. Artiklerne er selvfølgelig ikke bare kopier af de originale tekster, men indeholder nøje udvalgt indhold og ofte suppleret med andet interessant indhold. I denne artikel er tager vi et kig på Computerworld’s artikler om backup. Håber du vil finde den interessant.

De fleste kender byggekæden Bauhaus men forbinder sjælendt denne type forretning med store datamængder og kritisk data som der kræver backup. Dette er dog en fordom, en fordom som i løbet af de næste par linjer vil blive afkræftet. Stort set alle virksomheder i dag, og specielt lager virksomheder rummer ofte store mængder data. Bauhaus valgte derfor for 2 år siden at outsource deres backup løsning til danske dmsave som nu ejes af Atea. Selvom de fleste virksomheder vil have bedst af selv at hoste deres backup data, kan det i nogle tilfælde være mest hensigtsmæssigt at outsource til folk som har 100% fokus på sikring af data. Bauhaus bruger IBM’s Tivoli system til at holde lagerstatus,  og disse data bliver nu overført via. en 300 mbit dedikeret backup  linje direkte til dmsave’s datacenter. Løsninger er i den dyre ende, men dog sikre Bauhaus at der vil brand i deres varehuse altid vil være en kopi af deres data.
Og data er der massere af, for dmsave lagre pt. mere end 17 tb backup filer for Bauhaus kæden i Danmark. Detter er kolonorme mængder data, som ikke kan sammenlignes med noget i privaten. Før i tiden havde de enkelte varehuse gemt deres backup på bånd, i værehusets kontor. En hver der følger med her på bloggen ved at denne ikke er en hensigtsmæssig løsning!

Når man som IT-chef skal tage beslutninger om hvilke backup strategi som skal anvendes i et så stort firma som Bauhaus er der selvfølgelig massere at faktorer som spiller ind. Mest interessant og overraskende for mig, er hvor stor en vigtighed det er at backup firmaet har en stor kapital i baglommen. Men ved nærmere eftertanke er det selvfølgelig indlysende, for hvor bliver ens data af, hvis firmaet lige pludselig går konkurs?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *