Computerworld gennemgang: Flash Hukommelse

SSD hardiske et på top ti listen over de sidste 2 år vigtigste it opfindelser og jeg er da helt enig. SSD harddisken er absolut fantastisk når det kommer til ydeevne og kan til en hver tid smadre en almindelig mekanisk harddisk i en hastigheds test. Det er dog ikke det, som indlægget her kommer til at handle om. Nej vi skal i dag kigge på en artikel fra Computer World som har snakket med en fotograf og bruger nogle af hans tanker om risikoen ved at anvende SSD harddiske til backup. For mig er det dog stadig lidt uklart hvorfor man overhovedet skulle anvende sådan en disk til backup, da de båder er dyre og ofte ikke kan rumme så meget data som de almindelige diske. Dog er det det scenario vi skal arbejde ud fra.

Fotografen som udtaler sig til computerworld har en forstilling om at SSD disken ligesom en almindelig usb nøgle som den vi alle har i vores nøglebund kan kortslutte og ligepludselig miste alt data som er på den. Dette kan for eksempel forekomme ved et lynnedsalg eller lignende begivenheder. Her argumenterer han med at den mekaniske harddisk lige hvor galt det går altid vil have noget af den data som lå på tilbage, hvilket jo trods alt er meget dejligt.

Netop en fotograf som arbejder med tunge og store billeder og ofte mange af dem, vil dog godt kunne bruge den ekstra hastighed som SSD harddisken har fordel af at kunne sælges på. Derfor er der også mange som anvender en kombination af de to typer harddiske. Nemlig en SSD til at kører programmer og styresystem, sådan at det hele fungerer smooth og så opbevarer filerne på den almindelige mekaniske harddisk. Dette løsning kombinerer hastighed ved en SSD harddisk med sikkerhed som muligvis er bedre i en mekanisk disk.

Min egen holdning er dog at jeg vil vente et par år, og se den første bølge af nedbrud og pris fald, før jeg selv vil købe en SSD harddisk. Dog vil jeg ikke foreløbigt bruge den til backup – men det er nok mest prisen som er argument i denne sag.


english

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *