Computerworld gennemgang: Laptop backup

Som det bliver nævnt i artikel er den bærbare computer bedst egnet som en terminal, altså et stykke værktøj uddelukkende beregnet til at tilgå en arbejdsplads, hvorfra man så kan arbejde. Derfor burde der i realiteten slet ikke ligge andet data på end styresystemet og de nødvendige programmer. Vi ved dog godt at dette ikke kan lade sig gøre 100% endnu, men at udviklende peger på at vi om et par år faktisk kan bruge computeren på denne måde.


I langt de fleste og mest moderne virksomheder i dag, bliver meget data i forvejen opbevaret på en server, eller i skyen sådan at andre medarbejdere kan tilgå denne data. Arbejder man på denne måde er der selvfølgelig ingen fidus i at sørge for at tage backup af C – drevet, men der skal i stedet tages backup af den server som indeholder filerne.  Ønsker man dog at ligevel at være på den sikre side og sørge for at medarbejderne i virksomheden får taget backup af deres computer er langt den mest udbredte løsning online backup. Nogle virksomheder vælger at lade et eksternt firma stå for denne del af forretningen, mens andre har ressurcerne og evnerne til selv at sætte et datacenter op, som kan lagre backup filerne.
Bauhaus er et godt eksempel på brugen af fjern backup.

Det er dog heller ikke uden grund at denne type backup er den mest populære. Selvom mange forretningsfolk rejser verden rundt, nærmest flere gange på en uge – har de i mange tilfælde adgang til internettet i et par timer hvor backup filerne kan bliver overført.

Er man stadig lidt mistroisk overfor alt det her med cloud storage internetopkoblinger fra asien og andre underlige destinationer i verden, kan det være en mulighed at udleverer et SD kort eller en USB pen, til medarbejderne hvorpå de kan overfører deres vigtigste filer. Denne løsning er dog ikke helt så nice, som fjern backup løsningen, hvor medarbejderen ikke skal tænke over noget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *