Husk din hjemmeside

Har du ligesom mig et hav af hjemmesider liggende på en server, skal du ligesom i alle andre tilfælde huske at tage backup jævnligt. Mange begår den fejl at tro at når data ligger på en server i et professionelt datacenter, kan der ikke ske nogle fejl. Dette kan Surftown tydeligvis afkræfte, da deres datacenter blev oversvømmet da kbh blev ramt af historiens kraftigste skybrud.
Du kan læse mere om det her.

Nu når du har besluttet dig for at tage backup af din hjemmeside, skal man ofte huske et par ting. Mange folk husker altid at tage backup, af deres filer ved at logge ind på ftp serveren og hente alle filerne ned til computeren eller lign. Filerne er dog i de fleste tilfælde de filer som rummer mindst værdi, da de i mange tilfælde i hvert fald hvis man anvender et CMS system kun henter den nødvendige data og fremviser den. Derfor skal man altid huske, at tage backup af sine databaser hvis man har nogle.
Dette kan ofte gøres ved at logge ind på phpMyAdmin, som efterhånden er blevet en standard MySql GUI. Her kan man vælge den database man ønsker at tage backup af og derefter klikke eksporter. Her er det meget vigtigt at man markere alle tabellerne og vælger at den skal skrives til en .sql fil. Det er også vigtigt at sætte et lille hak ved “send som download” da filen ellers bare vil blive præsenteret i en tekstboks, hvorefter man selv skal gemme den.

Har man jævnligt foretaget en backup af sine filer og database er det ingen sag at genskabe sin hjemmeside hvis uheldet skulle være ude. Og ja selvom du føler dig sikker, så skal man huske at harddiske bliver slidt, mennesker begår fejl og uforudsigelige ting kan opstå og netop af den grund skal du altid have en backup.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *