KeepIt review

Introduktion
Det er i dag muligt at lagre alt sit data i skyen, også sine vigtige backup filer. Der er dog rigtig mange løsninger som udbyder online backup, og i dag skal vi kigge på en efterhånden gammel spiller på markedet nemlig KeepIt. Keepit tilbyder som nogle af de få ubegrænset lagerplads på deres backup servere. Dette betyder at du uden problemer kan sikre både din musiksamling og din billed kollektion, selvom det normalt optager adskellige gigabyte på din harddisk.
KeepIt har selvfølgelig også mange andre backup funktioner som kryptering, replikeret backup, MSI-udrulning osv. men på dette område er de ikke de eneste og derfor er det ikke dette som vil være fokus i dette review.

For at almindelig personer uden den mest tekniske hjerne kan finde ud af at tage backup af data, vil vi i dette indlæg have fokus på brugervenlighed, både gennem installations programmet men også i opsætning af backup policer osv. Vil vil selvfølgelig nævne hvis vi opdager øvrige problemer som fx. langsom forbindelse til serveren eller hvad der ellers kan opså.

Vi tester KeepIt på en virtual Windows Xp maskine, med 512 mb ram.
OBS. Dette er ikke en reklame for KeepIt

 

Installationen
KeepIt har virkelig gjort noget for at deres installations process skal være så nem og smertefri som muligt. Dette skal de have stor ros for. Testen er kun blevet foretaget på en windows maskine, men det vil undre mig hvis processen var mere indviklet på Mac. For at installere backup clientet på din computer, logge du simpelthen ind i dit online kontrolpanel og trykker download i den øverste menu. Når du har hentet installationsfilen, starter du den hvorefter følgende billede vil dukke frem på din skærm.

De fleste som har prøvet at installere et program på en computer kan finde ud af at installeret KeepIt.

Opsætning
Når installationen er færdig, vil klienten spørge dig om dit KeepIt brugernavn og adgangskode. Når du har indtastet disse oplysninger, vil programmet godkende din computer og spørge dig om hvilke mapper der skal tages backup af. Her skal du være opmærksom på at du kan vælge advancerede instillinger, som gør at du kan vælge alle mapper på din computer og ikke kun dem som ligger i Dokumenter.
Som du kan se på billeder, kan man også vælge hvilke dage der skal tage backup. Man kan desuden indstille KeepIt til automatisk at sende en mail når en backup er blevet udført. Dette kan gøre under KeepIt online kontrolpanel.
Når du har valgt de mapper som du ønsker at tage backup af, trykket du backup nu og lukker programmet. KeepIt vil du være indstillet til automatisk at tage backup og du skal ikke længere tænke på at tage manuel backup.

En anden super vigtig ting som klienten giver dig mulighed for er at gendanne sine data. Dette er super smart, for du kan bare installere KeepIt programmet på din nye computer hvis uheldet skulle være ude og derefter give programmet besked om at gendanne alle mapper som der er taget backup af. Dermed slipper du for at hente alle filerne ned gennem et kludret web interface, som ellers ville have været en nem løsning for mange udbydere at online backup løsninger.

Online kontrolpanel
Online kontrolpanelet kan bruges til at se en oversigt over de computere som der er tilknyttet kontoen og dermed får foretaget backup. Desuden kan man ordne alt det faktura mæssige, med betaling og opgradering af sin konto. Generelt er systemet rimelig simpelt. Jeg savner dog en online fil browser så det er muligt at downloade sine backup filer fra en computer uden at skulle installere klienten. Det kunne samtidig være rart hvis denne filmanager havde funktioner som .zip og multiple download. Jeg krydser fingre for dette bliver en funktion i fremtiden.

Samlet vurdering
Mit generelle indtryk af KeepIt er meget positivt. De har udviklet en fantastisk klient til backup og gendannelse som selv den mindst It kyndige kan finde ud af at opsætte og installere. Denne del af konceptet får fem ud af fem stjerne. Deres mange funktioner er også  positivt, men man skal selvfølgelig tage den del med ubegrænset plads med et gran salt. Jeg tror ikke det ville kunne løbe rundt for KeepIt, hvis de både skulle have redudant datacenter og kunder som tage backup af flere hundrede eller måske tusinde gigabyte data. Læs derfor deres betingelser nøje igennem inden du beslutter at KeepIt skal sikre dine backupfiler.
Deres online kontrolpanel er på nogle punkter mangelfuldt, men det er dog meget brugervenligt og  nemt at tilgå.

 

Gå til Keepit.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *