Sådan blev BackupBlog hurtigere

Dette indlæg har egentlig ikke så meget at gøre med hvordan du sikre dine data, men er mere henvendt til jer derude som interessere jer for webudvikling. Har du følt at siden har været en smule langsom, kan du også finde forklaringen her.:

Efter at have haft lidt tid i weekenden, kastede jeg mig over at optimere BackupBlog, i forhold til bedre load tider. Da jeg startede havde siden en ca. loadtid på 4 sek. (Alle målinger er foretaget med PingDom tools, med test fra Amsterdam. )

Men efter at have foretager følgende ændringer har siden nu en ca. loadtid på 0.6 sec. Det er altså en suveræn forbedring taget i betragtning af at siden indeholder forholdsvis meget grafik.

Af manuelt arbejde har jeg optimeret alle billederne til artiklerne, ved at køre dem igennem photoshop og skalere dem til en web venlig udgave. Har man ikke photoshop kan man effektivt benytte sig af smush tool fra yahoo som faktisk virker fantastik.

Jeg har installeret følgende plugins i WordPress:
– WP Super Cache – Dette plugin er fuldstændig fantastisk når det kommer til caching i WordPress. Dette plugin har et hav af funktioner, hvorpå man kan cache sine sider og distribuere indholdet ud over CDN netværk m.m.

– Wp minify – Dette plugin sammenfatter javascript og css filer i færre filer sådan siden foretager færre kald til ressourcer på serveren.

– Use Google Libraries – Dette plugin henter forskellige biblioteker fra Google server, hvorved der er større chance for at brugeren i forvejen har cached denne version i sin browser. Dette nedsætter også loadtiden.

På servern har jeg desuden opsat Varnish cach proxy, hvilket betyder at alle http kald går gennem varnish istedet for direkte til apache serveren. Dette Betyder at mange af siderne bliver leveret sendt som html, i stedet for at apache serveren igen skal lave html ud fra php siderne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *