Backup på din smartphone

Vores smartphones er blevet en fast del af vores travle liv nu om dage. Lige meget hvor man går og står er der altid folk der laver alverdens ting på deres smartphones. I dag virker de som meget mere end blot en telefon og det giver bare endnu mere grund til at være velinformeret om hvordan man laver backup på de mest populære smartphones.

Backup af Apple iPhone

Apple iPhone er en af de mest populære smartphones i verden. Det estimeres at hver femte smartphone er en Apple iPhone. Da denne telefon er så populær ville vi her gerne give dig en lille vejledning til hvordan du holder din iPhone backet up og dine data sikre.
Det nyeste styresystem til iPhone hedder iOS 5 og det understøtter faktisk nativt backup. Hvis du går ind under Indstillinger → iCloud kan du selv vælge hvilke ting du vil have gemt.
Du kan også bruge iTunes til at lave en total backup. Hvis du åbner iTunes kan du se din iPhone ovre i venstre side af menuen, tryk på den og du vil få muligheden for at gemme en lokal backup på din computer. Via iTunes kan du også snildt genskabe hele din telefon, bare du altså husker at tage backup i første omgang.

Backup af Android

Android er googles modsvar til iPhone og er en betegnelse for det styresystem som nu over 50% af solgte smartphones kører med. Det er mindre restriktivt end iOS og tilbyder langt hen af vejen tilsvarende eller forbedrede funktioner i forhold til iPhone.

Det er en smule mere besværligt at backe en telefon der kører Android op. Det er muligt via Google at sikkerhedskopiere få ting, ved at logge ind med et Google login når telefonen tændes for første gang. Er du usikker om du har gjort dette kan du gå ind i Indstillinger → Fortrolighed. Menupunktet hedder sikkerhedskopier.

Denne funktion tager kun backup af kontakter, kalenderbegivenheder og programmer. Dette er ikke en særlig gennemført backup da den ikke gemmer nogle af dine dokumenter, billeder eller andre vigtige filer.

På Android Market findes masser af apps til backup

En anden fordel ved Android over iPhone er at det er nemmere for udviklerne at udvikle apps. Det betyder at du har et utal af muligheder når du skal finde en app der kan klare en fuld backup.

Den bedste app til at backe dine filer op på Android hedder Titanium. Deres gratis version er ganske glimrende, hvis man vil opdatere til deres pro-version skal man af med omkring 35 kr.

Det skal dog lige siges at det kræver root access på din Androidtelefon at bruge programmet. Det er ganske nemt at gøre. Du kan finde en vejledning til at roote her via lifehacker.

Det er en skam at Android ikke har en komplet backuptjeneste ligesom iCloud, men bruger du for eksempel den indbyggede sikkerhedskopiering sammen med en tjeneste som Dropbox er du tæt på.

Dropboxer en god partner at have til både iPhone og Android backup

En af de ældste aktører på backupmarkedet er cloud-løsningen Dropbox.

Dropbox holder alle dine enheder forbundet og virker fint på Android til at backe dine billeder, dokumenter og andre filer op. Når du har hentet den dedikerede app og skrevet dig op til et gratis medlemskab, kan du via programmet vælge hvilke mapper fra telefonen, der skal synkroniseres med din dropboxkonto.

Dropbox indeholder dog som standard kun 2GB i et gratis medlemskab. En opgradering til hele 50 GB koster kun lidt over halvtreds kroner per måned. Det er penge godt givet ud hvis det redder de uerstattelige feriebilleder med familien.

english

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *