SymForm og Qnap

Jeg har flere gange på bloggen skrevet hvorfor det er så skide smart at have en NAS server i huset, til backup og andre sjove opgaver. En af de vigtigste ting ved en NAS er dog muligheden for redundans, som betyder at man kan isætte flere harddiske og automatisk have samme data på alle sammen. Det lyder måske dumt i en ikke it-kyndis øre, men faktisk er det skide smart for går den ene harddisk ned, ja så ligger data jo også på den anden.

Problemet med denne teknik er dog at  man selvfølgelig vil miste sit data hvis der opstår brand i huset eller serveren bliver stjålet. Derfor er det altid vigtigt at have backup af sin backup et andet sted end der hvor ens backup ligger. Ja det var mange gange der blev nævnt ordet backup, men faktisk er det rigtigt.

Qnap har derfor med deres seneste opdatering til deres kontrolpanel tilføjet muligheden for at anvende backup ved Symform. Man har altid kunne foretage spejling af sin NAS server til en anden Qnap eller rsync server. Muligheden for at anvende ekstern cloud backup og dog for mange langt mere oplagt, da det både er billigere og nemmere. Med en Qnap server kan man pt. tage backup til Amazone S3, Elephant Drive og nu også Symform.
De to første koster mange penge, men med Symform kan du få helt op til 200 GB gratis backup.

Sammenligning af Symform backup og andre populære cloud tjenester
Sammenligning af Symform backup og andre populære cloud tjenester

Som udgangspunkt får du 100 Gb gratis, men ved at downloade og opsætte symform indenfor 24 timer får du yderligere 20 GB plads og for hver gang du henviser en bruger får du yderligere 10 GB indtil du har 200 GB i alt.
Jeg har selv lige fuldt guiden i Qnap kontrolpanelet sådan at alle mine billeder nu er ved at blive backet up direkte til Symform serverne. Guiden er super nem og lige til at følge.

Har man ikke en smart NAS server fra Qnap eller nogle af de andre producenter, kan man selvfølgelig bruge Symform direkte på sin PC eller Mac.

Tjenesten har desuden en masse fede funktioner som jeg faktisk kun vil forvente af et erhvervs backupprogram. Man kan f.eks. bestemme hvor meget båndbredde der må bruges på hvilke tidspunkter af døgnet, ubegrænset antal enheder tilknyttet og om den skal synkronisere eller også bidrage med data.

Jeg synes klart du skal kigge forbi Symform og lege med de mange fede funktioner, som jo alle er gratis :D

english

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *