USB stikket er blevet manges fortrukne lagermedie når man skal transportere data fra den ene computer til den anden. I takt med at disse USB sticks er blevet mindre og mindre er der desværre også flere som smider dem væk eller ligesom mig glemmer at tage dem op af lommen inden bukserne bliver vasket, sådan at de får en god omgang vand. De fleste af disse USB sticks kan faktisk godt klare dette, men der sker tit at folk smider dem væk og så er man virkelig på spanden medmindre man har sørget for at tage en backup af sine filer.

Du kan nok gætte budskabet i denne artikel allerede, men der er faktisk rigtig mange mennesker som opbevare dyrebart data på disse små lagermedier, uden at tænke på backup eller noget. Mange render også rundt med et billigt Kina USB stik og mange af disse virker faktisk ikke ordentligt. Jeg har engang haft en af disse og kvaliteten er i en helt anden boldgade, end hvis man køber et kvalitets corsair USB stik eller lign. Nogle stik fra østen har faktisk også indbygger virus når man får dem, eller også har de kun det halve af den plads som der bliver reklameret med.

Derfor skal du altid når du køber et USB stik teste om det virkelig kan indeholde den mængde data som der står på pakken, hvilket kan gøre ved at fylde det op med ubrugelige filer som du også har et andet sted, og derefter tilslutte USB stikket til en anden maskine.
Desuden skal du altid huske at tage backup af det data du har på USB stikket, sådan at du ikke må gå grædenden i seng fordi du har mistet din skoleopgaver ved at tabe et USB stik i en vandpyt eller lign.