TimeMachine til Mac

Er du en af de mange som anvender mac, har du faktisk allerede et indbygget backup program på din computer. Dette program hedder timemachine og findes ofte oppe i højre hjørne ved siden af uret, hvor et lille ur symbolisere tidsmaskinen.
For at anvende TimeMachine er det eneste du skal anskaffe dig et ordentligt lagermedie. Med dette mener jeg ikke en almindelig CD eller DVD skive, nej du skal bruge en ekstern harddisk, eller en NAS server som den jeg kort forklarede om i dette indlæg.

Ved at opsætte Timemachine i dette vindue:
Vil TimeMachine altid sørge for at tage backup automatisk og når der er behov for det. Når medie som du tager backup til er fyldt vil TimeMachine automatisk begynde at slette de ældste filer i din backup, sådan at der bliver plads til at lave backup af de nyere filer.
På billedet ovenfor har jeg konfigureret TimeMachine til automatisk at tage backup til min NAS server. Dette er rigtig smart, da jeg ikke skal tænke over backup proceduren, og da computeren altid er tilsluttet netværket når jeg er hjemme, skal jeg ikke tilslutte en ekstern harddisk for at foretage en backup.

Ønsker du at gendanne data fra din backup i TimeMachine starter du simpelthen tidsmaskinen, ved at klikke på symbolet i højre hjørne hvorefter du vælger start TimeMachine. Derefter vil dine programmer forsvinde og blive erstatet med een række Finder vinduer som du kan bruge til at finde de filer du mangler. Ude til højre i det nye vindue kan du spole tilbage i tiden, til den første backup der er blevet lavet. Ønsker du at gendanne en fil markere du den og trykker derefter gendan.
Simpelt og effektivt, ja det tror jeg nok!

Jeg håber denne artikel inspirerede dig til at kigge nærmere på TimeMachine og se potientialet i programmet.

Ét svar til “TimeMachine til Mac”

 1. gustav Avatar
  gustav

  Mange moderne NAS servere har også mulighed for at anvende TimeMachine, i den forstand at du kan bruge NAS serveren som en TimeMachine hardisk.

  Har du derfor en NAS server, er der i mange tilfælde ingen grund til at ofre penge på en Time Capsule.

  Læs det nye indlæg om alternativer til Time Capsule, hvis du overvejer at købe sådan en:
  Indlæg her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *