Filserver i Tyskland

Vi har flere gange skrevet om hvordan man på effektive og smarte måder kan lagre store mængder data og samtidig dele dette med andre på netværket eller udenfor netværket. Løsninger som en NAS server og Apple’s Time Capsule har flere gange været oppe og vende, men i dette indlæg skal vi kigge på en helt anden og mere virksomheds orinteret måde at lagre data. Inden jeg forklarer yderligere hvad netop
denne løsning går ud på, skal det siges at den ikke er helt så sikker som at have data lagret i Danmark eller endda i eget datacenter.Desuden kræves det at man har en hvis teknisk snilde og forståelse for hvordan et setup i et datacenter fungere. Har man ikke dette anbefaler jeg at man hyrer en som har forstand på dette sådan at man undgår for store sikkerheds huller i setuppet.

Tanken om at man kan tilgå sine data overalt er blevet mere og mere udbredt og mange privat person (sikkert inklusiv dig selv) har data lagret i skyen som de konstant kan opdatere, redigere, slette og oprette. For mindre virksomheder der har massere af data men ikke nødvendigvis en hurtig internetforbindelse eller ressourcerne til at for etableret sådanne i kontoret kan det være en god idé at købe en storage server enten i Danmark eller udlandet.

De danske priser på trafik og harddisk plads er skyhøje sammenlignet med Tyskland, Holland og andre lande i Europa og man kan derfor spare massere af penge ved at kigge syd for grænsen. Klik for eksempel på billedet herunder som er en oversigt over priserne hos tyske Hetzner som altid har været på forkant med priserne og længe er blevet betragtet af mange som de billigste på markedet. For ikke længe siden lancerede de en ny produkt serie kaldet “Storage line” hvor de på en enkelt server kan få helt op til 45 terabyte plads. Dette er sikkert alt for meget til de fleste og derfor er det selvfølgelig også muligt at købe mindre servere uden for deres “storage line” serie.

Priserne ligger under 1000 kr. om måneden og lyder dette for billigt i dine ører findes der selvfølgelig massere af andre udbydere af disse produkter både i Danmark som i andre lande.

Hvad du skal være opmærksom på
Når man som virksomhed eller privatperson vælger at hoste sit data i udlandet skal man sørge for er undersøge til bunds hvilke regler der gælder for hvad data der må lagres på serveren. Det er ikke altid (læs: sjælendt) at de samme regler for data opbevaring i Danmark er ens i udlandet og lagre du personfølsomt data kan det være direkte ulovligt at flytte det til udlandet.

Desuden skal du være opmærksom på trafikgrænserne hos din host. Du vil hurtigt opleve at du forbruger meget trafik når du og dine medarbejdere overfører filer mellem serveren og arbejdscomputeren og især hvis man har data i de mængder som disse produkter tillader. F.eks. lover Jetzner fri trafik dog har de nogle skarpe regler for hvornår de lukker eller neddrosler din hastighed på internetopkobling på din server hvilket du skal undersøge i dybden inden du trykker køb.

Alternativer til Hetzner:
Der findes selvfølgelig massere alternativer til Hetzner, her er bare nogle af dem:
Giga-International
LeaseWeb
I Web
ActiveWebs (Danmark) 

english

Ét svar til “Filserver i Tyskland”

  1. Kasper Avatar

    Det kunne da klart overvejes!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *