Qnap SmartPhone Apps

Selvom vi her på bloggen hovedsagligt beskæftiger os med backup løsninger, må jeg ærligt indrømme at jeg også synes at opsætning af servere er yderst spændende. Jeg har ligeledes tidligere beskrevet hvordan NAS servere kan bruges til at tage backup af computerer samt lagre filer som skal deles med andre i eller uden for hustanden.
Overvejer du desuden at købe en Time Capsule, kan jeg klart anbefale at du liiiiige læser denne artikel først.

Jeg er selv den lykkelige ejer af en Qnap nas og dertil har jeg på min ipad installeret et program kaldet qMobile. qMobile er en applikation udviklet af Qnap selv, som gør det muligt nemt og hurtigt at streame video og musik fra din NAS til din mobile enhed. Programmet eller app’en kan både installeres på iOS enheder (altså ipad, ipod touch og iphone) samt android telefoner.
Programmet er super nemt og giver dig både mulighed for at lave playlister og downloade sange direkte ned til din smartphone elle tablet, sådan at du også kan spille musik numrene, når du ikke er forbundet til dit lokale netværk.

Den teknisk begavde vil straks sige at denne app er fuldstændig unødvendig hvis man i forvejen har en app til at læse indhold på UpNp eller Dlna enhder. Dette er egentlig også rigtig nok, da Qnap nas serveren som default har installeret twonky media server, som automatisk streamer dine brugerdefinerede mapper via de to nævnte tjenester. Jeg oplever dog at de apps som findes til iOS er en smule ustabile hvad angår forbindelsen til serveren. Det kan også bare være mig som har være en uheldig, hvis du har en app du kan anbefale er du mere end velkommen til at skrive en kommentar.
Jeg har brugt GoodPlayer, Flexplayer samt Plugplayer.

Jeg håber denne artikel vil få dig til at overveje en ekstra gang om du skal bruge en NAS server til backup og alt det ekstra den også kan give dig.

Mere om QPlayer på Qnaps hjemmeside

english

Ét svar til “Qnap SmartPhone Apps”

  1. […] Jeg vil i dette indlæg refere til indlægget om Qnap servere så klik her hvis du ikke lige fik det… […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *