Google Drive

Det er efterhånden et halvt år siden Google lancerede deres Google Drive tjeneste. Nogle vil også sige at de bare omdøbte deres Google Docs til Google Drive og lancerede et program til at synkronisere ens filer mellem skyen og computeren. Ved du ikke hvad Google Drive er, kan det sammenlignes med det kendte Dropbox som er en fil synkroniseringstjeneste der gør det muligt at have adgang til sine filer på tværs af forskellige computere og mobile enheder. For et par måneder siden træf jeg valget at flytte fra Dropbox til Google Drive af følgende grunde: Billigere lagerplads, bedre online redigerings muligheder og mere gratis lagerplads. Det har dog senere vist sig at dette valg var lidt af en fejltagelse for jeg har ikke haft andet end problemer med Google’s nye tjeneste.

Problem 1: Højt CPU forbrug
Dem af jer der i forvejen har leget med Google Drive kender måske allerede til dette problem. Google’s applikation til synkronisering forbruger så meget processorkraft på ens computer at det er helt vanvittigt. Ved synkronisering af mange filer er det ikke unormalt at applikationen bruger op til 50% af den samlede mængde regnekraft. Dette er alt for meget for et lille og tilsynladende simpelt synkroniseringsprogram som man slet ikke burde bemærke var installeret og kørte. Da jeg selv er Windows mand ved jeg ikke om dette problem er gældende på Mac.

Problem 2: Program crasher
Ikke nok med at programmet gør computeren sindsyg ustabil og i mit tilfælde larmende grundet det høje CPU forbrug, er det heller ikke ualmindeligt at det crasher i tide og utide. Problemet skyldes så vidt jeg ved at brugernøglen som identificerer computeren med Google brugeren udløber eller forsvinder fra computeren. På den måde ved programmet ikke hvilken bruger som filerne skal synkroniseres til og dermed lukker det ned. Altså endnu et problem som Google skal have fixet.

Problem 3: Manglende brugere
Selvom jeg har massere af venner og bekendte som bruger Google Docs er det kun få af dem som anvender det på samme måde som Dropbox. Dette betyder at man står lidt alene hvis man vil dele mapper, filer eller andet med sine bekendte som ikke har synkroniseringsværktøjet installeret. Da jeg anvendte Dropbox var det noget nemmere da dette stadig er det mest anvendte sync værktøj i brug.

Problem 4: Langsomt.
Når programmet er oppe at køre om skal synkronisere filer til Google’s servere virker det utrolig langsomt. Synkronisering af de filer som jeg havde i min dropbox, hvilket er omkring 23 GB og ca. 100.000 filer tog ca. 1 måned på en 10/1 mbit linje. Jeg er udemærket klar over at dette ikke er en tilfredsstillende internetforbindelse men på trods af dette burde det ikke tage nær så lang tid som det gjorde. Som tilknytning til dette problem skal det nævnes at jeg var tvunget til at installere et program ved navn Netlimiter for at styre hvor meget af båndebredden programmet må bruge. Da programmet til tider brugte 100% upload var nettet i huset ekstremt ustabilt og jeg måtte derfor neddrosle upload til kun at bruge 50% af det maksimale.

Selvom jeg ikke har skiftet tilbage til Dropbox endnu vil jeg ikke anbefale at benytte Google Drive. I kan selvfølgelig være heldige ikke at støde på samme problemer, men mit klare indtryk er at Google ikke har gennemarbejdet deres produkt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *