Kan du stole på din backup leverandør?

Online backup markedet er blevet mættet med hundredvis af backup virksomheder og de alle sammen hævder, at de kan sikkerhedskopiere dine data effektivt og sikkert til skyen. Det er måske meget muligt, men hvad med når alt data skal genskabes. Hvor hurtigt kan data gendannes hos de mange ”danske” backup udbyder? Hvordan er supporten og servicen?

Husk på. The whole point of backing up is preparing to restore.

Kvaliteten af det mange online backup løsninger kan have en massiv indflydelse på, hvor hurtigt data kan gendannes til din virksomhed. Der er mange billige online backup løsninger til rådighed, hvor data sendes til nogen server i skyen, via en backup udbyderen som ingen adgang har til serverne eller har kontrol over dem. Disse backup udbyder er som regel reseller via en større og udenlandsk backup virksomhed. Som følge heraf har backup udbyderen altså ingen indflydelse på serverene, og alt dens data. Hmm altså en backup virksomhed som ingen kontrol eller indflydelse har på kundens data.

Når data opbevares på nogen server som backup udbyderen ikke har kontrol over, kan der være mange ulemper for kunden. Eksempel så kan data ikke kopieres ned på en harddisk. Dette kræves typisk tit af kunden, så de hurtigere kan komme op og kører igen hvis noget skal gendannes. Dvs alle de data som skal gendannes SKAL downloades via nettet af kunden selv. Dette kan tage flere dage, hvis virksomheden har flere GB eller TB af data som er nødvendige at blive genskabt. Det kan også tage endnu længere tid hvis download-hastigheden ikke er særlig godt.

Derfor er det vigtigt og stille disse 3 spørgsmål:

  1. Kan din virksomhed gendanne alle data hurtigt og effektivt?

  2. Er du bekymret med hvor lang tid det vil tage dig at gendanne dine data?

  3. Er din virksomhed tilfreds med din såkaldte backup udbyder som ingen adgang til serverne har eller dens drift?

En anden stor vigtig faktor, er også den support der føler med backup løsningen. Den support, der tilbydes af de forskellige backup udbydere kan være meget forskellige. Der er nogen som tilbyder en fuldt managed service med telefon og e-mail support 24/7 til dem, der blot tilbyder en software og ingen proaktv support til hjælp med at løse eventuelle problemer. Det er derfor meget afgørende, at du også kender typen og mængden af den support der er med i backup løsningen.

Denne artikel er skrevet af Nikolas fra Dansave.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *