USB stik som backup

Jeg har tidligere skrevet om hvorfor man skal huske at tage backup af sit USB stik. I dag vil vi vende problemet på hovedet og kigge på hvordan man kan anvende et usb stik til at tage backup af sin computer. Denne backup metode er nok den mest primitive af alle men er alligevel yderst effektiv i visse situationer. Jeg har selv anvendt et USB stik som backup til skriftlige eksamener  Her behøver man ikke nødvendigvis at tage backup af andet end det ene dokument man sidder og skriver på og derfor er et USB stik mere end rigeligt til formålet.

Selvom jeg kun anvender et USB stik til at backup i situationer som den beskrevet ovenfor, kan det være at du faktisk ikke har behov for andet end et usb stik til at tage backup af hele din computer. Har du ikke meget mere end 50 gb filer som du ønsker at tage backup af er det mere end rigligt med et enkelt usb stik til 200 kr. Bemærk dog at nogle usb stik ikke er helt så holdbare som en ekstern harddisk. Passer du dog på det skulle der ikke være nogle problemer.

Herunder ses en række usb stik som du kan bruge til backup. Vi anbefaler ikke altid at købe de billigste. De billige Kina usb stik er ofte dårligt bygget og kan desuden have problemer med selve elektronikken.

SI-707164(Wupti)_l646236(Wupti)_x166289(Wupti)_l
Kapacitet 4 gb.
Pris 99 .-
Kan være i nøglebundet. Smart og lille

Klik her for at købe
Kapacitet 8 gb.
Pris 186.-
Med usb 3.0 for hurtig dataoverførsel.

Klik her for at købe
Kapacitet 64 gb.
Pris 445.-
Medfølgende backup software.

Klik her for at købe

Nu når du har købt et USB stik og tilsluttet det til computeren, er det tid til at tage backup. Muligvis medfølger der et stykke backup software med dit USB stik. Gør der ikke det er der to muligheder for at tage backup. Enten kan du downloade et backup program eller du kan tage backup manuelt. Sidder du i en eksamens situation og bare skal sikre at et enkelt dokument ikke går tabt er dette klart det nemmeste. En måde at gøre det på er at kopiere filen fra din computer over til usb stikket hvorefter den omdøbes så den er genkendelig. Dette kan blandt andet gøres ved at tilføje data og tidspunkt til filnavnet. Tager du løbende backup uden at slette de tidligere filer fra USB stikket, kan du altid gå tilbage til et givent tidspunkt. Dette er meget smart hvis du selv laver fejl i dokumentet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *