3 råd inden du køber nu mobil

Har du overvejet at købe en ny mobil? Så pas på de ivrige gadesælgere. Rigtig mange får fejlagtigt købt en ny mobil, det første, men bestemt ikke det bedste sted.

Måske har du gået med tankerne omkring en ny mobil i længere tid, men egentlig ikke fået gjort noget ved det. Pludselig står der en gadesælger og før du ved af det, er du inde i en telebutik og kigger på mobiler.

Det kan være utrolig nemt at falde i, da sælgerne er gode til at virke overbevisende og når du står i situationen, kan alt hvad de siger, lyde som et fantastisk tilbud du ikke må gå glip af.

Du har nu lavet den første fejl

Passer du ind i ovenstående eksempel, så har du nu begået den første fejl. Selvom tilbuddet måske lyder rigtig godt, så slå aldrig til før end du har undersøgt markedet. Ellers risikerer du at komme hjem med en telefon, du måske aldrig havde drømt om at eje.

Ikke nok med at du måske har købt en alt for dyr og forkert telefon, så har du muligvis også bundet dig til et for dyrt mobilabonnement.

Derfor får du her 3 gode råd, som du bør overveje inden du køber din nye telefon.

Vælg den rigtige mobil

Måske ved du allerede hvilken mobil du godt kunne tænke dig. Men det kan også være, at du bare gerne vil have en ny mobil, men er i tvivl om hvorvidt du har brug for den nyeste iPhone 5, eller om en ældre smartphone kan klare opgaven.

Derfor er det altid en god idé at undersøge markedet. Tag ud i telebutikkerne, se og prøv de forskellige telefoner. Selvom det kan være svært at vælge, så find de telefoner du kunne tænke dig og prøv dem.

Tip nr. 1: Gå efter de telefoner du synes ser smarte ud i første omgang, herefter kan du så prøve dem og se hvilken af disse telefoner der passer dig bedst.

Køb (ikke) en gammel telefon

Rigtig mange tænker, at de ikke behøver den nyeste model. Tager vi fx iPhone som eksempel, så vil mange hér vælge en ældre model som fx iPhone 4 eller 4S, selvom iPhone 5 er den nyeste.

For nogle vil det måske også være det rigtige valg at spare lidt penge og vælge en ældre model, men for mange vil det også være det forkerte valg.

Selvom du sparer penge her og nu, så er iPhonen en så dyr telefon, at det ikke lige er én man skifter ud efter et halvt eller helt år.

Hvis du vælger en ældre iPhone-model, skal du derfor være klar over, at den ikke vil understøtte alle nye opdateringer, funktioner og lignende. I nogle tilfælde vil den også blive langsommere når der så endelig kommer en opdatering.

Derfor er min personlige mening, at langt de fleste bør købe den nyeste model. På den måde er de fremtidssikret mest muligt. Selvfølgelig vil der ikke gå lang tid før der kommer noget nyt – sådan er det nu engang inden for denne branche – men der er jo heller ingen grund til at skyde sig selv i foden og vælge en telefon, som allerede er over et år gammel.

Tip nr. 2: Køb derfor den nyeste model, så du er fremtidssikret længst muligt.

Sådan vælger du din afbetaling

Hos langt de fleste teleselskaber kan du efterhånden vælge forskellige former for afbetaling, hvilket er smart da en telefon kan være en dyr her og nu udgift.

Selvfølgelig kommer det an på dit budget, men har du råd, så vil jeg til hver en tid anbefale dig at betale telefonen kontant uden afbetaling.

Elektronik mister hurtigt værdien, så vælger du en afbetalingsform, så gør dig selv den tjeneste at afbetal den over 6 mdr. Maks. 1 år, hvis det er dét der skal til for, at du kan få en ny mobil.

Går din telefon i stykker efter halvandet år ville det være trist at have valgt afbetaling over 2 år, dvs. du skal stadig afbetale, selvom du ikke har telefonen længere.

Bemærk dog at du stadig har 2 års reklamationsret, se mere om reklamationsret og garanti her.

Vælger du afbetaling så husk at tjek om der er renter på. De fleste selskaber tilbyder, at du kan afbetale telefonen rentefrit, men tjek det lige for en god ordens skyld.

Tip nr. 3: Undgå så vidt muligt afbetaling. Bliver du alligevel nødt til at afbetale, så vælg altid den kortest mulige periode, selvom det er en højere udgift i afbetaling pr. måned.

Dette indlæg er skrevet af Christian Hahn. Christian skriver til dagligt på siden mobilabonnementsluppen.dk, hvor du kan finde flere gode tips og tricks samt priser på mobilabonnementer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *