3 tips til din iPhone

Selvom du er en erfaren gadget person og fører dig hjemmevant frem med din iPhone, så vil der alligevel ofte være skjulte tips og genveje, som du ikke har opdaget. Derfor får du hér 3 skjulte tricks, som du måske ikke kender i forvejen.
Af Anne-Sophie Rasmussen

Det er meget nemt at få nogle helt bestemte vaner, når man bruger sin iPhone. Nemt, fordi det betyder, at man ikke behøver sætte sig ind i forfærdelig mange flere ting – og det kan der ellers være nok af i hverdagen – og i øvrigt ”fungerer det jo godt, som det er”.

Hvis du kan nikke genkendende til denne form for iPhone-brug, så er du bestemt ikke alene. Det er dog synd, for hvis du bruger bare lidt ekstra tid på at støve nemme tips og tricks op, garanterer vi, at du får meget mere glæde af din mobil.

Derfor kan du starte med at få disse 3 lette tips.

Tip 1: Sådan tager du screenshots
En typisk iPhone-ejer bruger sin mobil rigtig meget til at surfe på nettet. Nogle gange støder man på et sjovt billede eller en side der er værd af gemme. Én måde at gøre det på, er ved at tage et screenshot. Det vil sige gemme et billede af dit aktuelle skærmbillede.

Det er heldigvis utroligt enkelt og du gør det således: Hold med én finger på den runde hjem-knap på forsiden og med en anden trykker du samtidig på den fysiske tænd/sluk-knap på toppen af telefonen. Du hører en lyd, som når man tager et foto og i løbet af ingenting er dit screenshot nu gemt i din Kamerarulle, hvor du efterfølgende vil kunne finde det.

Tip 2: Luk dine apps helt og spar på batteriet
Et andet meget brugbart tip, som de fleste kan få gavn af: korrekt lukning af apps. På en enkelt dag når de fleste af os at åbne og lukke en ordentlig mængde apps. Problemet er bare, at mange fejlagtigt tror, at deres apps bliver lukket med et enkelt hurtigt tryk på Hjem-knappen.

Det er desværre ikke helt nok, for på dén måde går du bare ud af selve programmet (app’en), som stadig ligger og er åbent i baggrunden og derfor dræner en del strøm, så du hurtigere skal genoplade din iPhone.

For at lukke programmerne helt, skal du: dobbeltklikke på den runde Hjem-knap. Skærmen glider op og du vil nu se dine åbne apps. Der kan være mange, hvis du ikke har gjort det før og din iPhone sjældent er slukket. Hold en finger inde på én af dem, indtil de begynder at vibrere og et lille rundt, rødt ikon kan ses i toppen. Ved at trykke på ikonet på hver enkelt app, får du lukket dem alle korrekt ned. Når du er færdig, trykker du igen på Hjem-knappen og skærmen glider på plads.

Er du interesseret i flere gode tips til, hvordan du får dit iPhone-batteri til at holde længere, så tag et kig på 5 tips til at forlænge batteritiden på din iPhone på iPhoneLuppen.dk.

Lær at bruge hard reset
Det sidste tip i denne omgang er også et meget lille hurtigt fiks: hvis du oplever, at din iPhone fryser, går i baglås eller andre drilske ting i den retning, så kan du sandsynligvis få gang i den igen med et hard reset. Gør sådan hér: hold tænd- og hjemknappen inde i ca. 10 sekunder – eller indtil den slukker. Herefter burde du kunne tænde og anvende den igen på normal vis uden problemer.

Hvis du oplever andre fejl med din iPhone kan du måske finde en løsning i denne artikel om Typiske iOS 6- fejl og løsninger, eller hvis din nysgerrighed er blevet vakt, kan du finde flere tips og tricks til din iPhone på iPhoneLuppen.dk.

Dette indlæg er skrevet af Anne-Sophie Rasmussen. Anne-Sophie er til daglig skribent på iPhoneluppen.dk, hvor du kan finde flere gode tips og tricks til din iPhone.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *