Digitalt TV

Digital TV er ikke blot et signal som, men en helt ny verden af underholdning som åbner sig, med mulighed for re-play, video on demand, og meget andet.

Det digitale TV signal har kun fordele set i forhold til det gamle analoge signal, som ikke rummede andre muligheder i selve signalet, hvilket nærmest er den rene stenalder set i forhold til digitalt tv, i dag.

Den klart største forskel er den høje opløsning som et digital tv signal sendes i. Som standard sendes signalet i 720p eller måske bedre kendt som 1920 x 1080 pixels. Selv vi i Danmark har haft digitalt tv i mere end 2 år, er det langt fra alle receivers (fjernsyn, boxe) m.m. som kan udnytte denne høje billede komprimering.

Én ting til fælles

Det gamle analoge tv signal og det nye digitale signal har dog én ting til fælles, nemlig at de kan modtages på en normal stueantenne. Men her hører lighederne også op, da et digitalt signal er væsentligt kraftigere end et gammeldags tv signal, vil man opleve en hel del støj i det digitale signal, hvis dette modtages via en almindelig stueantenne.

Mulighederne er mange med et digitalt tv signal

Vi har kun lige set begyndelsen på den ”nye” TV tidsalder. At TV signalet er blevet digtalt er kun starten, mulighederne for at sende et kraftigt digitalt signal som indeholder, live streaming af software, film, musik, radio og TV er slet ikke udnyttet endnu, og teknologien er først ved at blive testet. Men forestil dig at vi kan skal have én receiver til alle vores digitale produkter.

Kom med på vognen

Hvis du endnu ikke udnytter det nye digital TV signal optimalt, kan du med fordel tegne abonnent hos Viasat, som udbyder flere forskellige TV pakker, samt Viaplay, som er TV on demand.

Med en TV pakke fra Viasat, kan du eksempelvis selv bestemme, hvilken vinkel du vil se en fodbold kamp i, om du vil sidde på langsiden eller cockpitet på en formel-1 racer, mulighederne er mange.

Indlægget er skrevet i samarbejde med Viasat Danmark

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *