Joomla Flytning

Hej allesammen og velkommen.

Som den opmærksomme læser har bemærket har jeg skrevet en del indlæg om Joomla. Dette er selvfølgelig fordi jeg anvender Joomla som CMS system på en række hjemmeside. En af disse hjemmeside har jeg hostet hostet hos Surftown på et almindelige advanced Webhotel. Her har jeg været kunde gennem mange år, og lå derfor på en server med en gammel php. Da man ikke automatisk bliver flyttet, har jeg derfor kørt med php4 gennem det sidste årstid hvilke i bund og grund ikke har forudsaget nogle problemer overhovedt, indtil jeg skulle udvide min Joomla installation. Jeg besluttede nemlig at installere Akeeba backup på siden, men efter mange forsøg blev jeg simpelthen nød til at give op. I stedet for at installere det plugin jeg bad Joomla om, udførte den en lang forspørgsmål til serveren og spurgte til sidst om jeg ville downloade en index.php fil. Meget underligt tænkte jeg, men efter et page dage med problemet kørende rundt i mit hoved, kom jeg i tanke om at jeg havde set denne fejl før og at det havde noget med kombitalitet at gøre. Derfor klikkede jeg ind på Akeeba’s hjemmeside og så at det krævede som minimum php5 for at køre.

Jeg skrev derfor til Surftown supporten om at blive flyttet til en nyere server med php5 og indenfor en time fik jeg svar.
Der var ingen problemer i at bliver flyttet jeg skulle bare acceptere nogle enkelte betingelser og indefor 48 timer ville hele mit webhotel ligge på en anden server. Efter 48 klikkede jeg ind på mit site, og loggede ind til administrations systemet  på Joomla. Jeg gik ind i hjælp, så at serverflytningen var trådt i kraft og alt var som det skulle være. Dette var super dejligt, indtil jeg besøgte frontend af hjememside hvor alle links var ubrugelige.

Da jeg flyttede server, gik mine søgemaskinevenlige URL’er tabt og jeg måtte derfor slette min .htaccess fil for derefter at slette min cache sådan at siden nu anvender almindelige ID baseret adresser. Dette er pisse belastende, da siden har mere end 4000 sider indexeret i Google med de gamle søgemaskinevenlige adresser. Jeg håber nogle kan komme med en løsning på problemet. Sådan at alt SEO arbejdet ikke er gået tabt på gulvet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *