NAS – Din dine fil er via. FTP

Som lovet kommer jeg nu med et indlæg som går lidt mere i dybden med anvendelse af en NAS server.
I går forklarede jeg hvad en NAS server er og hvordan du kan bruge den til at dele filer og meget andet, i dag vil jeg forklare hvordan du kan dele dine filer over internettet via en ftp server.

Hvad er en FTP server.
Efter du har opsat din NAS til at dele filer på de lokale netværk, kunne du sikkert godt tænke dig at få adgang til dine filer, lige meget hvor du er i verden. Dette funktion kan de fleste NAS server klare, enten via et indbygget web interface, men også via en FTP server.  FTP Serveren virker sådan at du opsætter den til at dele nogle mapper på din server, og ved at indtaste “ftp.DIN IP ADRESSE’ eller “ftp://DIN IP ADRESSE” kan du se dine filer.

Efter at have opsat ftp serveren på din NAS, vil jeg anbefale dig at afprøve den på dit lokale netværk dette gøre ligesom eksemplerne ovenfor, bare hvor du indtaster din lokale ip adresse på din NAS server. Dukker der en login form frem fungere din server højest sandsynligt som den skal.

Når du skal kontakte din server udefra, skal du først port forwarde port 21 til dine NAS.
Her hopper de fleste ikke tekniske dog af, hvilke er en skam da du kan få rigtig stor glæde af at kunne se dine filer udefra.
Det første du skal gøre er at gå til myip.dk og notere dig din ip adresse. Det er denne du skal indtaste efter ftp. når du ikke er hjemme.

Derefter logger du ind på din router og finder menu punktet port forward hvor du indtaster port nummere 21 og ip adressen på din lokale NAS.

Er alt dette gjort rigtig, har du nu adgang til at se dine filer, selvom du befinder dig i Afrika, bare du har en internetforbindelse.

Håber du kunne bruge artiklen, ellers er du meget velkommen til at skrive en kommentar (:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *