Se linkbuilding som rollespil

 

Det er efterhånden gået op for de fleste websites hvor vigtigt det er at få gode links. Netop det med at få gode links gør at man kommer højree op i søgemaskinerne, hvilket resulterer i besøgende og dermed forøget omsætning.

Men linkbuilding er en proces som mange har svært ved. Et kig på linkprofilen på rigtig mange websites afslører at der ikke rigtig er blevet linkbuildet grundigt. Det er egentlig mærkeligt, fordi det netop kan sikre en stor forøget omsætning.

Personligt har det dog hjulpet at se linkbuilding som et rollespil. Og hvad vil det så sige?

I et rollespil såsom World of Warcraft kæmper man for hvert eneste XP-point. Jo flere XP-point du får, jo højere level bliver du. Jo højere level du er, jo stærkere er du. Det betyder at hvis du har 10 gange så mange XP som mig, så er sandsynligheden for at jeg kan dræbe dig i rollespillet uendeligt lille. Den samme analogi bruger jeg til linkbuilding. Hvert eneste link er en række XP, der kan give mig et nyt level. Når jeg har langt flere XP end mine konkurrenter, ja, så kan de godt hygge sig under min placering i søgemaskinerne.

Først og fremmest skal man huske forskellige links giver forskellige antal XP – altså værdi i søgemaskinerne. At blive nævnt i en artikel på et site som ProBlogger eller Mashable er uendeligt meget mere værd, end at blive nævnt på en tilfældig tyrkisk blog uden læsere. Selvom begge steder ville give XP, så ville førstnævnte give langt flere. Det handler derfor om at samle så mange forskellige XP som muligt, og gerne hver dag. Netop det med at samle XP hver dag er vigtigt. Hvis du gerne vil slå konkurrenterne, så skal man blive ved med at samle flere XP end dem.

En anden vigtig pointe man skal huske på, er at man skal have XP fra forskellige kilder. Hvis du dræber det samme monster igen og igen (og igen), så vil du få mindre og mindre XP. Det er derfor meget vigtigt at komme rundt i hele verdenen og dræbe mange forskellige type monstre – det er vigtigt både at have links fra andre blogs, blogkommentarer, forums, linkkataloger, artikeldatabaser, blive nævnt som ressource osv. Hvis du kun dræber det samme type monster hver gang, så går det for langsomt og konkurrenterne kan komme hurtigere frem. Det er derfor utrolig vigtigt at man husker at komme rundt i verdenen og prøve nye ting.

Når man så bliver højt nok level, så handler det om at udnytte sin nye magt. Du er nu i stand til at herske over et langt større område, og du kan bevæge dig hurtigere end alle de andre som ligger og fedter rundt i bunden. Ved at lave nye artikler kan du uden for meget ny XP komme højere op i søgemaskinerne end dem. Det handler bare om at udnytte ens nyerhvervede magt.

Til slut skal man huske at være fuld af respekt. Selvom man er højt level skal man respektere dem som der kæmper hårdt. Pludselig kan en konkurrent have samlet en masse XP og udfordre dig face to face. Her handler det om altid at være på forkant og lægge mærke til dem. En konkurrent som kommer snigende kan pludselig få dig ned – og som enhver rollespiller ved – så kan det være tegn på et magtskifte.

Artiklen er skrevet af Lars Holdgaard som til daglig driver Mulius, der bl.a. sælger udstyr til store sæbebobler. Herudover driver han hjemmesiden GodeKarakterer.dk der bl.a. hjælper unge med at få styr på eksamensangsten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *