Hyr en freelancer: 3 råd til dig

Det er blevet mere og mere populært, at vi ansætter freelancers til midlertidigt at udføre det arbejde vi har brug for, fremfor at ansætte folk i stillingerne. Hvis arbejdet blot er midlertidigt, og kompetencerne ikke er på kontoret, så giver det god mening for alle parter. Man kan ofte finde en rigtigt dygtig freelancer med speciale i den pågældende opgave, man løber ikke en økonomisk risiko som ved ansættelser, og man kan tilkalde dem igen hvis det bliver nødvendigt. Der er mange steder på nettet, hvor man kan finde en freelancer. Hvis du leder efter en dansk freelancer, kan du med rette gå til Djobs.dk der er en fiverr-upwork lignende portal, med danske freelancers i alle prisleje. Leder du efter udenlandske freelancers kan du med rette gå til UpWork.com eller Fiverr.com – UpWork er for de store projekter, mens Fiverr er de små gigs. Der er mange fordele ved freelancers, men der er også mange ting man skal være opmærksom på. Her er 3 essentielle råd til dig, inden du hyrer en freelancer.

Råd 1 – Opgaven skal være klart defineret fra start

Det er vigtigt, at du definere en opgave klart og tydeligt fra start. Hvad skal du have hjælp til: Er det grafisk arbejde vil det hjælpe, hvis du ved hvilke programmer freelanceren skal mestre – f.eks. Adobe Photoshop. Er det programmering vil det hjælpe, hvis du fortæller hvilke sprog freelanceren skal kunne arbejde i – f.eks. php, css eller python.
Det er ligeledes vigtigt, at du definere opgavens omfang og estimerede tid fra start. Hvor langtid forventer du det tager, evt. nævn budgettet, hvornår er deadline for det færdige arbejde osv. Sikre dig for grimme overraskelser, vedat aftale det fra start. Det er der sider som F.eks. Djobs kommer in-handy, da aftalen defineres inden, prisen aftales, og hvis det aftalte ikke leveres bliver pengene aldrig overført. Det er en sikkerhed for begge parter.

Råd 2 – Ikke altid gå efter pris

Det er vigtigt ikke altid at gå efter pris. Alt efter hvad du skal have lavet, så kan det selvfølgelig være mere relevant at kigge på pris – desto større og vigtigere arbejdet er, desto vigtigere er det at få en super kompetent freelancer. Men det vigtigste vil altid være freelancerens omdømme og referencer. Er det en freelancer der er kendt for at levere et solidt stykke arbejde til tiden, og har han gode referencer – så ville jeg ikke bekymre mig over en lav pris. Omvendt, hvis en freelancer med lav pris kun har dårligt omdømme, og dårlige referencer, så ville jeg gå lidt op i prisleje. Det er også netop der, at sider på nettet med freelancere er gode, da de ofte giver en indikation af omdømme, og samtidig vil referencer være tilgængelige.

Råd 3 – Find en freelancer du stoler på

Råd 3 ligger i forlængelse af råd 1 og 2: Find en freelancer du stoler på! Efter du har defineret en opgave klart, skal din freelancer gerne komme med et svar på tiltale. Har han styr på sit fagområde, ved han hvad du snakker om, har han en god idé om hvad der skal laves, og virker han som manden der kan få dig derhen – hurtigt, effektivt og til den rette pris? Troværdighed, og en god mavefornemmelse er alfa omega, og et godt samarbejde starter altid med en god mavefornemmelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *