Husker du da verdens største containerrederi blev lammet af et cyberangreb?

I 2017 blev det danske firma Mærsk udsat for en af de største cyberangreb i historien. Angrebet startede den 27. juni og spredte sig hurtigt gennem virksomhedens computernetværk, hvilket resulterede i en nedlukning af flere af firmaets afdelinger og operativsystemer. Angrebet havde alvorlige konsekvenser for Mærsk og deres kunder, da tusindvis af skibe blev strandede og havne over hele verden blev påvirket.

Mærsk er verdens største containerrederi og spiller en central rolle i den globale handel. Firmaet håndterer mere end 15% af den globale containertrafik, hvilket gør det til en kritisk infrastruktur for den globale økonomi. Angrebet på Mærsk blev udført af en gruppe hackere, som brugte en malware kendt som NotPetya til at inficere firmaets computernetværk. NotPetya er en form for ransomware, som krypterer filer på en inficeret computer og kræver betaling i bytte for en dekrypteringsnøgle.

Mærsk var imidlertid ikke et mål for løsepenge, da hackere brugte NotPetya som en trojansk hest til at ødelægge virksomhedens computernetværk og slette data. Det var ikke før senere, at det blev afsløret, at NotPetya var en del af en bredere cyberoffensiv, som var rettet mod Ukraine og dens infrastruktur. Mærsk var et tilfældigt offer, der var blevet inficeret, fordi hackere havde brugt en opdatering af et regnskabsprogram, som Mærsk brugte.

Mærsk tog hurtigt affære og indledte en omfattende reaktion på angrebet. Firmaets IT-afdeling arbejdede døgnet rundt for at få systemerne tilbage online, og firmaet måtte tilkalde ekspertise fra andre firmaer for at hjælpe med at håndtere angrebet. Mærsk anslåede senere, at angrebet kostede dem mere end 2,5 milliarder dollars i tab og skader på infrastrukturen.

Angrebet på Mærsk viser, hvor sårbare virksomheder er over for cyberangreb og hvor store konsekvenser det kan have for både dem selv og deres kunder. Det understreger også vigtigheden af at have stærke sikkerhedsforanstaltninger på plads for at beskytte mod potentielle cybertrusler. Mærsk har siden angrebet øget deres sikkerhed og investeret i nye teknologier for at forhindre lignende angreb i fremtiden.

11 svar til “Husker du da verdens største containerrederi blev lammet af et cyberangreb?”

 1. is bactrim good for sinus infection

  is bactrim good for sinus infection

 2. ciprofloxacin dexamethasone ear drops price

  ciprofloxacin dexamethasone ear drops price

 3. Husker du da verdens største containerrederi blev lammet af et cyberangreb? | BackupBlog

  https://lengerzharshisi.kz/?p=1162

 4. Husker du da verdens største containerrederi blev lammet af et cyberangreb? | BackupBlog

  http://www.momshere.com/cgi-bin/atx/out.cgi?trade=https://cheapcamshows.com/

 5. Husker du da verdens største containerrederi blev lammet af et cyberangreb? | BackupBlog

  https://cruztmdul.thelateblog.com/25299675/helping-the-others-realize-the-advantages-of-french-bulldog

 6. gabapentin medikamentengruppe

  gabapentin medikamentengruppe

 7. cephalexin for sinus infections

  cephalexin for sinus infections

 8. flagyl trophigil

  flagyl trophigil

 9. escitalopram is generic for what

  escitalopram is generic for what

 10. fluoxetine herbal interactions

  fluoxetine herbal interactions

 11. […] clindamicina antibiotic[…]

  clindamicina antibiotic

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *