TOP 10

Efter Facebook virkelig har slået igennem ved internettet efterhånden ligeså meget om os og vores venner som vi selv gør. Dette betyder at vi betror internettet med alt den vigtige information vi ligger inde med, så hvorfor skulle vi ikke også bruge internettet til backup af vores data. På denne side har jeg sammensat en tabel med en række udbydere af online backup løsninger. Vælger man at bruge internettet til at opbevare en backup af sine filer, skal man være opmærksom på at den er en af de lidt dyrer løsninger, men samtidig er den forholdsvis sikker da dine data i mange tilfælde bliver opbevaret på en professionel server.

Bliver dit data opbevaret på en rigtig server i et rigtigt datacenter, betyder det ofte at serven er sikret mod brand, indbrud, vand og andre uforudsigelige elementer.  I mange tilfælde er serveren også tilkoblet fuldt redundant, hvilket betyder at der er koblet flere internet linjer til den, sådan at du stadig kan tilgå din backup selvom den ene internetlinje er gået i stykker. Det samme gør sig selvfølgelig gældende med strømmen, som er tilsluttet både UPS’er og nød generatorer.

Danske tjenester til online backup

Tjeneste NavnPris pr. GBLandBesøg
Ubegrænset plads
468 kr/år
Ubegrænset plads
299 kr/år
Gennemsnit: 0.98 kr/gb
Gennemsnit: 3.28 kr/gb
Gennemsnit: 11.81 kr/gb
Gennemsnit: 14.37 kr/gb
Privat: 2.8 kr/gb
Erhverv: 1.5 kr/gb
Gennemsnit: 48 kr/gb
Gennemsnit: 4.82 kr/gb
Gennemsnit: 13,54 kr/gb
Ubegrænset plads
250 kr/år

Ligesom i mange andre brancher findes der altid et billigere alternativ i udlandet. Ønsker man at benytte online backup, kan jeg dog ikke anbefale nok at man læser betingelserne grundigt igennem, inden man placerer sine følsomme filer på en server, gemt langt inde i de russiske skove. Ofte er der andre regler for hvilke filer du må tage backup af og du vil nødigt ende med en retsag på nakken fordi du havde et par ulovlige filer liggende på din pc, mens der blev taget backup.

Udenlandske tjenester til online backup

Tjeneste NavnPris pr. GBLandBesøg
Gennemsnit: 1.78 kr/gb
Gennemsnit: 0.55 kr/gb
Gennemsnit: 1.73 kr/gb
Ubegrænset plads
269,5 kr/år
Ubegrænset plads
340 kr/år
Ubegrænset plads
280 kr/år
Ubegrænset plads
562 kr/år
Gennemsnit: 8.13 kr/gb
Ubegrænset plads
275 kr/år
Gennemsnit: 10.05 kr/gb

 

Vi tager forbehold for fejl på listerne ovenfor. Mange af udbyderne har afdelinger i flere lande end de angivede. Priserne er udregnet efter kurs af ældre dato og udbyderen kan have ændret priserne på deres produkter siden indtastning.