Musik hvor er du?

ADVARSEL ADVARSEL
Sand historie, vi fraråder svage sjæle at læse videre
ADVARSEL ADVARSEL


Denne historie er et godt eksempel på hvorfor du altid skal have en backup af dine værdifulde data.
Jeg fik den fornemme opgave at hjælpe en ven med at reinstallere hans computer da den efterhånden var blevet langsom og sløv i betrækket.  Jeg har foretaget sådan en reinstallation hundredevis af gange og det er faktisk også første gang det er gået galt for mig. Jeg startede med at sætte computeren op og tilslutte alle de nødvendige ting. Jeg smed derefter den nyindkøbte windows cd i drevet og installerede på livet løs. Han havde valgt den model med to harddiske og en partition på den ene kun til windows. Det var derfor nemt at smide en nye windows på da han ikke havde nogle vigtige filer på den partition hvor windows skulle ligge.

Efter at have installeret det hele og opsat hans programmer og spil, ønskede han at jeg ændrede størrelsen på den partition som windows lå på. Dette havde jeg prøvet en enkelt gang før og viste faktisk at det var muligt selvom der lå data på disken, bare der var nok plads. Derfor startede jeg dette lille program som kunne gøre opgaven, og satte partitionen igang. Da processen var godt i gang slog det mig pludseligt, han havde squ da to harddiske i sin maskine og efter et have tjekket godt efter var det den forkerte jeg havde valgt!
FUCK, jeg afbrød strømmen til computeren og prøvede at boote i windows. Dette lykkedes fint, men da jeg skulle tjekke hvor hans store musik kollektion blev af, var den pist væk. Jeg havde fuldstændig fucked hans data op og det var nu forsvundet.
Her ville det nemmeste jo være at kopiere hans data tilbage til disken fra en backup som han selvfølgelig havde. Men nej der var ingen backup af hans musik samling den var væk!.
Jeg skruede derefter hans 320 GB sata harddisk ud af hans computer og tog den med hjem for at køre recovery på den, hvilket faktisk også lykkedes problemet var bare at filerne var så beskadiget at sangene ikke længere kunne afspilles.

Historien slutter desværre her og jeg fik aldrig genskabt hans sange. Alt dette kunne jo have været undgået hvis han havde brændt sin musik samling til en række DVD medier, eller flyttet dem over på en ekstern harddisk. Begge løsninger kunne have redet os i denne situation, men når står han uden musik og en rimelig tom computer.

ØV – Husk at tage backup nu!

2 svar til “Musik hvor er du?”

  1. […] at have skrevet en rigtig skrækhistorie tidligere på dagen, er det nu succes historiens tid til at komme på […]

  2. […] at have læst en skrækhistorie eller to om hvor galt det kan gå uden backup, håber jeg du endelig har indset at du skal begynde […]