Surftown måtte gendanne fra backup

Efter at have skrevet en rigtig skrækhistorie tidligere på dagen, er det nu succes historiens tid til at komme på banen.

Efter weekendes massive skybrud i københavn har en af Danmarks største udbydere af hosting (hovedsagligt webhoteller) været plaget af kæmpe nedbrud og har måtte flytte stort set alle deres servere til et nyt datacenter. Dette skyldtes at de massive regnmasser ikke kunne holdes ude for det ellers så sikre datacenter i københavn. Det var faktisk så slemt at det væltede ind med ca. 10 millioner liter vand som beredskabsstyrelsen så senere har pumpet ud. Men dette er langt fra sagens kerne når vi snakker backup og succes historie.
Efter Surftowns teknikkere havde flyttet alle serverne til et helt nyt datacenter på amager, viste det sig nemlig at ene storageserver var tvunget til at blive gendannet fra en backup.
Allerede her kan man se hvor nyttig en ordentlig backup har været, for det dreje sig om flere tusinde kunder som lå på den server og havde Surftown mistet alt det data vil de fremover have svært med at børste det dårlige rygte af sig.

Surftowns teknikkere har helt sikkert været på overarbejde, men denne historie er et klart bevis på hvor vigtig en ordentlig backup er, og Surftown har helt sikkert brugt lang tid forinden på at gennemgå denne backup procedure som de nu har været ude for.

Hvad er en storageserver?
En storageserver er en server som kun bruges til at lagre data. Ved at have sådan en server kan man nemmere sikre den data man skal opbevare og samtidig bliver hele server opsætningen mere simpel i og med at man ikke skal udvide med nye harddiske i alle servere men kun i en server.

Ét svar til “Surftown måtte gendanne fra backup”

  1. […] Har du ligesom mig et hav af hjemmesider liggende på en server, skal du ligesom i alle andre tilfælde huske at tage backup jævnligt. Mange begår den fejl at tro at når data ligger på en server i et professionelt datacenter, kan der ikke ske nogle fejl. Dette kan Surftown tydeligvis afkræfte, da deres datacenter blev oversvømmet da kbh blev ramt af historiens kraftigste skybrud. Du kan læse mere om det her. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *